Oppskrifter

Stekt kål med vill-løk

villløk finner du fra mars i sør-norge
unge spirer
rask panne

Vill-løk er årets første ville spiselige vekst for meg; rekorden er 20 januar her på Østlandet. Denne retten er laget med villløk fra tidlig mars. Da var det bra med vekst i den sørvendte skråningen. Villløk minner mye om gressløk og kan brukes på samme måte men jeg syns den har et snev av kålsmak. Tenkte derfor at stekt kål kanskje kunne passe sammen med vill-løk? Svaret er ja, perfekt match!

Stekt kål er forresten et meget rask og godt tilbehør til fisk, fugl, kjøtt, pølser og grillmat. Det passer også godt som fyll i vårruller. Smak kålen til med for eksempel asiatiske smaker, eller andre smaker…og vend inn noe vilt grønt.

Stekt kål med vill-løk

Ingredients

  • 1 spisskål
  • 1 ss saft fra sitron
  • 3 ss hakket vill-løk
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 2 ss revet parmesan
  • 1 ts sesamfrø
  • salt og pepper
  • smør eller olje til steking

Instructions

1

Kutt spisskål i strimler og stek den godt i smør. Tilsett sitronsaft, pinjekjerner, sesamfrø, vill-løk og parmesan. Smak til med salt og pepper. Server til kjøttkaker, kylling eller grillmat, eller som egen rett med brød tll. Bruk vill-løk mens den ennå er ung med myke blader. som eldre blir bladene stivere. Du kan også bruke gressløk, strandløk, kinesisk gressløk, ramsløk eller løkurt hvis du ikke har vill-løk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply